Jump to content
HWBOT Community Forums
TASOS

Dead Socket A boards - Thread

Recommended Posts

Starting this thread to share grief and pain :D

about legendary socket A boards that gone ashtray.

 

My biggest loss so far.

A DFI Ultra-B gone dead after using an XPM-2000+ low voltage cpu.

Booted once , got into bios , load optimized defaults,save & exit =>end of story.

 

Runner-up loss

ABIT NF7-S v2.0 gone dead after testing max mem. overclock on a pair o D43's

Share this post


Link to post
Share on other sites

How appropriate. :D

I'll contribute.

Couple years ago, NF7-S (too much VDD), and a AN7 (no idea).

In the last two weeks, DFI Ultra B (mosfet fire), and DFI Infinity Ultra (too much Vdimm).

Oh the joys of volt modding. lol

Edited by Mr.Scott

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have maybe 10 dead s.A boards, but some of them were DOA, so I haven't killed them all on my own :D

 

Don't even remember how I killed some of them, but...

NF7-S due to leak from the waterblock, one or two from dead SB/NB and one from vtt=vref mod (v0.51 I think).

I have 3 NF7-S still working though and they all are v0.53.

One DFI Ultra-B due to high VIO, but it had problem with VDIMM mod from the beginning.

One Soltek SL-75FNR2 for unknown reason.

Have 2 AN7, but one was DOA, the other one still going strong. I use this AN7 to install windows from USB stick, then move to NF7-S for benching :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

My biggest loss so far.

A DFI Ultra-B gone dead after using an XPM-2000+ low voltage cpu.

Booted once , got into bios , load optimized defaults,save & exit =>end of story.

 

Houston

We have a resurrection :ws:

 

Many thanks to my friend Stelaras

:celebration:

Share this post


Link to post
Share on other sites

What happened and what was the fix? I have two DFIs that lost dual channel capability and DIMM slot 1 - if I place a stick in slot 1, no boot and 4 LEDs, it works perfectly fine in single channel and mems in slots 2 and 3.

Strange things, those DFI. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Houston

We have a resurrection :ws:

 

Many thanks to my friend Stelaras

:celebration:

Lucky.

I was too. Repaired the Ultra B that had the mosfet fire and re-capped the board. Took a while but works fine. Fairly pleased about that. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...