Jump to content
HWBOT Community Forums
xxbassplayerxx

Gigabyte Z170X-SOC Force - DDR4

Recommended Posts

Here is a screenshot of the timings the board sets, apart from me setting the primary timings, cr, trfc and tfaw manually as per my previous post.

 

Sometimes it will pass training and boot up successfully and other times it will just fail to boot. Its very intermittent. The bios needs a lot of improving, as these sticks have done this speed and faster on an Impact board.

Edited by Fact11

Share this post


Link to post
Share on other sites

Congratulations!!!! Which BIOS were you using? Also, RTL's seem quite odd which kept happening to me despite having them dialed in manually. Did you have them set to something or on auto?

Share this post


Link to post
Share on other sites

TWR was set manual to 9 still it shows 11, rtls where set manual to 58/58 and 48/49. Dont know why it shows what it is. Maybe teaching eventho it was set manual.

The bios i used was X08.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In my quest for >740 did i find a way to run with BCLK on 102,77 on de soc force. 102.78 was no go.

Boot from 102,67 then in windows raise bclk with 0,01 (gear activated + button next to gear), it didnt gave me 740 or higher yet but 738's are easy (approx 1 in 3 to 4 runs)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Bullant

@ bass ,you still have this board? Just about to try this board now,I'll post some mem results today

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Bullant

Had bit of time today to test this board,will play with some more timings and bios soon along with fresh OS

 

 

tx2.png

 

 

 

tx1.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah Bully, still have it! Haven't had a chance to play around with it recently. Had a big move, new job, etc.

 

Are you using the LN2 board or the standard?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Bullant
Yeah Bully, still have it! Haven't had a chance to play around with it recently. Had a big move, new job, etc.

 

Are you using the LN2 board or the standard?

 

No this is the std board as you can see no ln2 name in the mobo tab and on asrock config

 

 

I don't own either board,this std board just a loaner

 

Oh all the best with your move and new job man

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Bullant

Some retail MFR on air...Robbo was kind enough to give me his mfr,seems really nice kit,will run them on cold next week when I get my board.Expect them to do quite well :)

 

mfr-Rob.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello Z170 SOC owner :D

suddenly I can not boot over 2400MHz RAM manual set at any timings, 7segment display don't light on after bios save change or show code 55.

I do not understand how it can be possible because I saved the preset and I have not changed anything or hardware settings.

This is my config and my last bench: pilu`s XTU score: 1708 marks with a Core i7 6700K

 

Now use F6 bios but I would like try X08 bios, can you help me?

Thanks in advance ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Bullant

Yeah,don't think the gigga 4 dim board would come close to this air,(the ocfm does it easy too)I might test 4 dim soon

Edited by Bullant

Share this post


Link to post
Share on other sites

Set max mem for 64 bit OS if you use tight timings like 3866 12-12, this is a B-die IC issue on skylake

Share this post


Link to post
Share on other sites
Set max mem for 64 bit OS if you use tight timings like 3866 12-12, this is a B-die IC issue on skylake

 

I need set 16384 in msconfig? correct number?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest george.kokovinis

maxmem - 4000

Tick the box "make boot settings permanent ", reboot and enjoy :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Bullant

Couple 5ghz runs on 4 dim board,Afr on air,will try Afr on the other board @ 5Ghz in the next hour if i get time

 

1x1.png

 

 

1x2.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Bullant

Had time to run couple up quickly on other board,same again memory air

LN2.png

 

 

LN2x1.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...