Jump to content
HWBOT Community Forums

Big help for mem vmod on a GTX580 Matrix


Recommended Posts

Good evening

 

a need a big help

 

my GTX580 Matrix start to go @ 640x480 at boot until SO and, a few seconds later, black screen

 

the v mem is fixed to 1,35V, not increase to 1,57V

 

the bios is original (flashed again)

 

Do I can solve with a v mod on mems' IC? Where is it?

 

If it stay between pciex 8pin and mems' vrm, there I can see an uP6205A IC

 

Sorry for my horrible english, thank to everybody in advance

Link to comment
Share on other sites

Good evening

 

a need a big help

 

my GTX580 Matrix start to go @ 640x480 at boot until SO and, a few seconds later, black screen

 

the v mem is fixed to 1,35V, not increase to 1,57V

 

the bios is original (flashed again)

 

Do I can solve with a v mod on mems' IC? Where is it?

 

If it stay between pciex 8pin and mems' vrm, there I can see an uP6205A IC

 

Sorry for my horrible english, thank to everybody in advance

 

it looks like the feedback pin on that IC is 11 but I'm not sure about your issue or if this will help.

Link to comment
Share on other sites

yes, datasheet says pin 11 = FB

Is that IC the mems' IC?

 

it looks like it is but I'm not really familiar with the asus 580, I only have 580 classy and 580 lightning, both with voltage control, Since that card is a matrix there must be a way to raise the voltage without doing a vr mod, I just never looked into it. I can try and find out for you.

 

But there must be a different issue going on.

Link to comment
Share on other sites

I had this issue on other board , check other output,for me one pin from DVI was not making contact,same stuck on 640x480 and black screen,fixed the DVI and cleaned up,all fine.

 

Don't mess with volt-mod in this matter , will not help for sure !

 

thank you very much really appreciated

I tried one dvi-i and the hdmi, I'm gonna checking the other dvi-i

Link to comment
Share on other sites

thank you very much

last night I found that point grabbing a bit the pcb near the FB

 

do You think the v mod can solve the issue?

 

It seems that gen the vga must run 3D the vmem doesn't gain to 1,57V and so I have black screen

 

 

Not sure if it really gonna help your issues bro, but since you were asking for vmem mod so I gave it to you :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...