Jump to content
HWBOT Community Forums
richba5tard

HWBOT Rev7.1 point recalculation in progress

Recommended Posts

This is gonna finish on April 1st.

Oh the irony. 

 

  • Like 1
  • Haha 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I have 2 subs that are getting the wrongful pts. http://hwbot.org/submission/3724805_yosarianilives_wprime___1024m_sempron_150_18min_13sec_124ms and http://hwbot.org/submission/3622335_yosarianilives_gpupi_for_cpu___1b_xeon_e5_1607_14min_40sec_748ms I only mention because the wprime score just got it's pts today. Which means that something is still broken with the rankings, as that would suggest it got it's pts AFTER getting recalculated by the giant recalc you forced.

 

Also could you take a look at 1c x265? There seems to be a bug with people subbing things for "no pts no rank" then becoming part of the 1c rankings. If you look at 1c rankings here, http://hwbot.org/benchmark/hwbot_x265_benchmark_-_4k/rankings?cores=1#start=0#interval=20 it only shows 1c cpus. However on the main page for the bench this sub is shown as the first place for 1c http://hwbot.org/submission/3615254_samsarulz_hwbot_x265_benchmark___4k_core_i5_7600k_8.97_fps and because of that no actual 1c cpu gets global pts for x265 4k.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, Sheppix said:

Global points are broken ...

There is currently a recalc going that's supposed to fix them, but it seems that it may not be completely successful as my sempron wprime score suggests.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Richbastard should give a heads up when the recalc is completed, plz start reporting afterwards. The more people hit that recalc button, the longer it will take

Edited by Leeghoofd

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
12 minutes ago, Leeghoofd said:

Richbastard should give a heads up when the recalc is completed, plz start reporting afterwards. The more people hit that recalc button, the longer it will take

Exactly why I haven't even been subbing anything until the smoke clears. However I brought this up because the wprime sub got it's pts in the MIDDLE of the whole site recalc, it didn't have pts a week ago. That means that it got it's pts AFTER being touched by the recalc. This needs to be looked into as it suggests that rankings are still fundamentally broken and that a whole site recalc may not fix them.


As for the issue with 1c rankings, I think that's a separate issue to what's been going on with rankings. It seems that basically if you sub something for x265 4k and you select no pts or rank it still gets ranked, as 1 core cpu. No matter the true core count. 

Edited by Leeghoofd

Share this post


Link to post
Share on other sites
there should be more info on this whole recalc and submission problem. plz or is the bot leaving?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/27/2018 at 2:25 PM, yosarianilives said:

Hi, I have 2 subs that are getting the wrongful pts. http://hwbot.org/submission/3724805_yosarianilives_wprime___1024m_sempron_150_18min_13sec_124ms and http://hwbot.org/submission/3622335_yosarianilives_gpupi_for_cpu___1b_xeon_e5_1607_14min_40sec_748ms I only mention because the wprime score just got it's pts today. Which means that something is still broken with the rankings, as that would suggest it got it's pts AFTER getting recalculated by the giant recalc you forced.

 

Also could you take a look at 1c x265? There seems to be a bug with people subbing things for "no pts no rank" then becoming part of the 1c rankings. If you look at 1c rankings here, http://hwbot.org/benchmark/hwbot_x265_benchmark_-_4k/rankings?cores=1#start=0#interval=20 it only shows 1c cpus. However on the main page for the bench this sub is shown as the first place for 1c http://hwbot.org/submission/3615254_samsarulz_hwbot_x265_benchmark___4k_core_i5_7600k_8.97_fps and because of that no actual 1c cpu gets global pts for x265 4k.

I see, it is indeed because of #1 to 5 is marked "no pts no rank". I'm implementing a fix.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

BTW what was the reason behind some 3x 3DMark Benchmarks getting 160+ points for a while (like last week) and now back to 125?
Asking cause it made/makes much more sense compared to 3x/4x 3d05/3d03 (that have gotten hw capped for years gpu-wise) etc points.

Edited by FireKillerGR

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, FireKillerGR said:

BTW what was the reason behind some 3x 3DMark Benchmarks getting 160+ points for a while (like last week) and now back to 125?
Asking cause it made/makes much more sense compared to 3x/4x 3d05/3d03 (that have gotten hw capped for years gpu-wise) etc points.

I think so. The logic to find the top score against which a submission is compared was not always correct. As points are relative to top score, some where incorrect.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, richba5tard said:

Fixed!

http://hwbot.org/benchmark/hwbot_x265_benchmark_-_4k/rankings?cores=1

If you spot other rankings where number #1 is someone who marked his submissions as "no pts" let me know.

Will do! Also thanks rankings look much better now for that, also I noticed that the wrongful pts I had a few days ago for gpupi and wprime have gone away so the recalc appears to be working.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/24/2018 at 10:46 PM, richba5tard said:

199600 / 870000 done

What's the status today ?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, richba5tard said:

Fixed!

http://hwbot.org/benchmark/hwbot_x265_benchmark_-_4k/rankings?cores=1

If you spot other rankings where number #1 is someone who marked his submissions as "no pts" let me know.

only no.1 rank fixes. x265 4k rank 2,3,4,5,6 is 0.6 and all should get the same no of points. but it's not.

similarly g470 xtu scores also only no.1 rank fixed. rank 2,3,4 is 80 & 5,6,7,8,9 is 79 and the same scores different points.

 

g470.PNG

xtu.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, ksateaaa23 said:

only no.1 rank fixes. x265 4k rank 2,3,4,5,6 is 0.6 and all should get the same no of points. but it's not.

similarly g470 xtu scores also only no.1 rank fixed. rank 2,3,4 is 80 & 5,6,7,8,9 is 79 and the same scores different points.

 

g470.PNG

xtu.PNG

Seems correct to me. Rank 1 to 5 get bonus points.

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, richba5tard said:

Seems correct to me. Rank 1 to 5 get bonus points.

Although I have nothing to worry as I'm not tied with anyone, for future reference how is 1-5 determined in the case of a tie? Sub date?

Share this post


Link to post
Share on other sites

no. tie for first both gets first place points and new 2nd place guy gets 3rd place points I believe like xtu locked subs 

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 minutes ago, Splave said:

no. tie for first both gets first place points and new 2nd place guy gets 3rd place points I believe like xtu locked subs 

That's not the case in the screenshot above, 2-5th get pts according to rank even though they have the same score. I just took the easy solution of beating everyone's score to avoid the chance of not getting full pts :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

screenshots from the uat server x265 4k & xtu single core globals. gives full globals for ranks 2,3,4,5.......

anyway x265 v 2.2 can be the tie-breaker. will re-run and try to do 0.601+........ 

xtu will remain as a problem. not only for one core but for many non-k chips.....

 

x265 uat.JPG

xtu uat.JPG

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 hours ago, yosarianilives said:

Although I have nothing to worry as I'm not tied with anyone, for future reference how is 1-5 determined in the case of a tie? Sub date?

Damn dude, I haven't been following hwbot for the past 2-3 months due to work, haven't benched anything! I was amazed though that you managed to get 81 points in XTU and that f*cking 0.61 in x265 :D I must have had like 30 runs at 80 marks for XTU, I tried everything! In the end I told my self that it was not possible to get a better score with 109MHz bclk, you would need even more. You've found the ultimate G470, congrats, nice runs :) My G470 unfortunately only works with single channel now, so I imagine the IMC got hit hard by all this pushing I did :P 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×