Jump to content
HWBOT Community Forums
Splave

ASRock z170 MOCF lives on Coffee Lake Mods

Recommended Posts

14 minutes ago, suzuki said:

Anyone else had problems with ram oc on new bios (f or g ) and 8700k ?

i cannot reach 4100 12-11-11 even o pretested kit of 4200.

i can bench even with Rgb A2 kits at 4080 12-11-11 wazza but not higher than that.

@Gigelz sayd he has similar issue.

Training mems is more difficult on F and G, best to use E for coffee 8xxx's. I spent 30mins trying to train 4133 12-12 on F with 8700k and gave up. E still training 4200+ fairly easy.

Edited by DR4G00N
  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, suzuki said:

Anyone else had problems with ram oc on new bios (f or g ) and 8700k ?

i cannot reach 4100 12-11-11 even o pretested kit of 4200.

i can bench even with Rgb A2 kits at 4080 12-11-11 wazza but not higher than that.

@Gigelz sayd he has similar issue.

Yep, exactly the same. Same mhz. Tested with kaby too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tested with E bios for 4-5 hrs now. Much worse than F for me.

Will mod my second mocf to see if it’s board related.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

G bios working well here.

 

Tested 6 modules and all six can run single channel, inside slut, waza stable with RTL 49 6 @ 4133 12-11-11 tight. Voltage range from as low as 1.9v (1.97v real) - 1.94 (2.01v real).

 

Resort the rest of my b die on this bios, as it seems to work really well with 9900k.

 

 

 

 

IMG_20181210_055836.jpg

IMG_20181210_055908.jpg

Edited by l0ud_sil3nc3
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tested on ln2 yesterday, 5500 max on cpu. And not stable. F and G bios tested. Cpu was 8700k which does that even with air cooling :D

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
27 minutes ago, Gigelz said:

Tested on ln2 yesterday, 5500 max on cpu. And not stable. F and G bios tested. Cpu was 8700k which does that even with air cooling :D

Mine works ok on freq, 6.1 @1.40v spi32m,but damn ram not working properly,not even 1 kit out of 5  of them tested at 4190 12-11-11 on the same mocf.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

IMG-20181202-WA0041.jpeg

G is working here 

If you start having issues high mem speed under tools in bios choose refresh the MEI option and point it to your bios file on usb. Also make sure your mems arent dirty hit it with some CRC QD. 

 

Water cooling

aireal.thumb.jpg.d2de671130e27d379c2169e853f72900.jpg

 

Ln2 mem and CPU

air.thumb.jpg.26e6e9992394f0dddab25b605449cccf.jpg

Edited by Splave
  • Thanks 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks @Splave i will retry it. had the same limit with my 7700k. or is there any problem to go directly from 7.40d to the g bios ?

Edited by Gigelz
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/10/2018 at 3:57 PM, AutisticChris said:

Mem score less with 4350 than with 4300... How come?

9900k bigger cache 

1 hour ago, Gigelz said:

thanks @Splave i will retry it. had the same limit with my 7700k. or is there any problem to go directly from 7.40d to the g bios ?

You can directly jump to g yes

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Some benching from the last week. Just really tested out two pieces seems like both above average samples.

Antique motherboard still doing work.

 

snaphsot0020.png

snaphsot0021.png

snaphsot0022.png

snaphsot0023.png

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
40 minutes ago, GeorgeStorm said:

Not bad, did you have any weird scaling issues with R15? 11.5 was fine for me but R15 went from 2800 at 6.4 to 2870 at 6.7

I feel like the efficiency in the first picture is much better than my highest, and it's running 100 baseclock, 4000 c12-12, and 6.3 cache. It seems like even with higher memory, more frequency (core and cache) I can't match lower clocks/voltages/memory clock for clock.

'the only thing I can think of is maybe is the first time I benched I ran without the heatsink, and weirdly got my highest R15 on the first run, after that scores started to drop (vrm throttling?) and then I moved on to pi. Next time I benched with heatsink back on overtop of the plastidip and it seems like it ran much better threaded in terms of consistency but the second cpu wasn't as good as the first one.

Hey did you bench  on F bios or G? F has some issues, so it's advised to run on G.

Also haven't ran R11.5 so have no idea how it compares.

Edited by l0ud_sil3nc3
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Think I was running G, and was also with the heatsink, don't remember it getting that hot.

Also yeah I've sometimes found that, with in theory better cache/mem giving worse scores, but I'm not r15 expert and so tend to just get over it, but my one time with R15 and my 9900k I was so far off even I was unimpressed hah.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/11/2018 at 1:38 AM, Droidbot said:

BIOS for Z170 OC Formula -- based off Nick's BIOS, modded by dsanke

Changes:
Added 906EC (Octa-core) microcode
Updated iGPU vBIOS to 1059 and GOP to 9.0.1080

DSDT and CPU SSDT patched to support 16 thread

Download: http://s000.tinyupload.com/?file_id=03237385439615534015

 

BIOS for Z170M OC Formula -- based off Nick's BIOS, also modded by dsanke

Same changes as above.

http://s000.tinyupload.com/?file_id=77370903885183324131

Normal Z170 OCF 7.51A didnt work for me to enable Coffee compatibility. Had to use only the DSanke modded one to make it work an i7 8700 and later the 9900K. Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/2/2019 at 10:59 PM, AutisticChris said:

@Splave Does the most recent mod bios work with the 9600k?

Yes sure

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does the mod bios work with the 9400f?

I mean, proceccors with prefix F that appeared after coffee lake refresh in January 2019

Share this post


Link to post
Share on other sites

current one works with F but not R0

I'll post r0 one in a bit

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, Splave said:

current one works with F but not R0

I'll post r0 one in a bit

What do u mean about R0?

As i understood, Oc Formula works with 9400f, doesn't it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does U0 stepping work with Oc Formula?

U0 processor - 9400f

P0 processor - 9400,9600k and higher

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...