Jump to content
HWBOT Community Forums
chispy

help with 3dmark vantage : error - oops- std exception device removed and more trouble.

Recommended Posts

I have spent the last 3 hours trying to run 3dmark vantage :/ but i always get this error message in the second gpu test calico: std exception Device removed.

 

I have tried:

Uninstalling and reinstalling vantage , tried using system info 5.1 as per futuremark troubleshooter RX 570 have some problems with newer system infos. , delete the vantage cache folder , clean installed latest drivers , installed latest physx , re enable hpet , installed latest chipset drivers, installed latest bios , reflash the RX 570 with the original bios. i do not know what else to do to make it run succesfully :/ , i am at lost and i would appreciate a little help please. I can run firestrike and fs extreme no problems ?

( to make matters worst on Sapphire Nitro+ RX 570 after amd display driver 18.0.0 it detects the RX 570 as a RX 580 and it's a known problem across the web as it is a driver error that AMD has not fix yet ).

 

Any help will be greatly appreciate it:

https://steamcommunity.com/app/205250/discussions/0/828925849372596214/

https://benchmarks.ul.com/support/faq-3dmark

http://www.tomshardware.com/answers/id-3699667/rx570-showing-rx580.html

https://forums.guru3d.com/threads/sapphire-rx570-nitro-4gb-original-bios-needed-help.423102/

 

 

111.png

Edited by chispy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finally i fixed the error. For you guys having this same error while running 3dmark vantage. The fix is to completely uninstall the benchmark run cccleaner and clean the registry then go to C:\ProgramData\Futuremark\3DMark Vantage\cache ( you can copy and paste this into the search bar ) , remove all the entries in that folder ( empty completely ) , re install 3dmark vantage and run as always , if by chance you get that error again rinse and repeat the same procedure as vantage has the tendency of corrupting the shaders cache files. ( do not forget to clean the registry and the vantage cache ).

 

I hope this helps anyone with this same problem " error " i was having.

 

Kind Regards: Chispy

  • Thanks 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×