Jump to content
HWBOT Community Forums

Recommended Posts

21 minutes ago, kicsipapucs said:

Pls, if you can, put in 9800GX2/GTX295 and/or GTX590 too. Those did not work on X299 already, hopefully Z390 is not the last system to run them.

okie will see if I got any alive and will give it a try (295/9800gx2)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Btw, haven't tested other drivers yet but the usb ones for xp will work as soon as you install via device manager and disable digital signature.

  • Like 1
  • Thanks 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, FireKillerGR said:

Btw, haven't tested other drivers yet but the usb ones for xp will work as soon as you install via device manager and disable digital signature.

you mean you dont have to solder on a ps2 connector lulz? 

  • Haha 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
43 minutes ago, Splave said:

you mean you dont have to solder on a ps2 connector lulz? 

lol
Dont worry Apex 13 will have wireless PS/2 image.png.28bcbeb5d9e1ddfe8dde03b17310af80.png

Edited by FireKillerGR
  • Haha 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, kicsipapucs said:

Anybody tried A0/1 bdie yet even just for fun? What did you get?

Yes, about same as before. Waza passes 10-20mhz higher

  • Like 2
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

GTX 580 boots fine - gtx 295 is dead (totally forgot about it).
Will try to test the 9800gx2 next.

  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Rauf said:

Yes, about same as before. Waza passes 10-20mhz higher

Yupp, my best A0 kit does 4260-70 12-11 wazza  compared to max 4240 on z270/370/390 but geekbench is lower for some reason, guess more threads means more memory to use, from 4350 12-11 on z370/90 went to 4300 12-11....

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

9800GX2 seems to post as well even tho the card is dead (artifacts) :D

Also, posted alternative USB drivers on main post with instructions for win7.
Should work fine but will verify myself tomorrow.

  • Like 1
  • Thanks 2
  • Sad 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I finally got my CPU from a german online shop, I7 bc boxed i9 is paid but not in stock until x-mas obviously :P

In general handling was easy at board level, despite having zero experience with coffeelake R aka 9900k, oc was easy and reliable, I saw improvment on LLC-handling and I am quite impressed. A few results for the start

 

4800c141t test 4000c17 2015.jpg

10700k 5g r15 1,11v bios llc5 ram 4000.jpg

5400 1,29v load open window turbo vcore.jpg

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Impressively low voltage for 5400...but the efficiency seems low for R15 from the other point of view ...9900 exceeds 2400pts with ~5400MHz

Edited by DStealth

Share this post


Link to post
Share on other sites

What kind of memory oc problems encountered with ucode removal?

 

 

Would the ucode removal provide a small boost on other benchmarks such as cinebench or 3dmark?

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, barti27 said:

please bios 0003,0024,0021

Try the official one that has profiles in it - previous ones dont have any advantages.

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, str8_an94baller said:

What kind of memory oc problems encountered with ucode removal?

 

 

Would the ucode removal provide a small boost on other benchmarks such as cinebench or 3dmark?

You get limited memory frequency of around 3800 if you don't use the legacy overclocking option without ucode.

 

You need to test but cinebench benefits from having the ucode included

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/29/2020 at 1:10 PM, DStealth said:

Impressively low voltage for 5400...but the efficiency seems low for R15 from the other point of view ...9900 exceeds 2400pts with ~5400MHz

R15 needs micro code delete bios. -70 to 80 on 10900k here.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, l0ud_sil3nc3 said:

Very nice dumo!

Try 13-12-12 > 4400 ;)

 

>4700 c13 1t with cold should be nice

Screen-Shot-05-31-20-at-10-29-PM.png

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
17 hours ago, FireKillerGR said:

You get limited memory frequency of around 3800 if you don't use the legacy overclocking option without ucode.

 

You need to test but cinebench benefits from having the ucode included

what does legacy memory oc mode change?

 

curious to learn beforehand since I still don't have my system setup

 

 

 

what benchmarks, if any, benefit from the ucode delete?

Edited by str8_an94baller

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Just for fun 

 

9350.thumb.jpg.32f17ada1f7025aa3a3c6378b15b5d32.jpg

Edited by Hiwa
  • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...