Jump to content
HWBOT Community Forums

EVGA Z690 Dark K|NGP|N


seranidy
 Share

Recommended Posts

(Credit to @noizemaker for the template)

header.thumb.jpg.20f5ad955ed3a2575d2972b209527931.jpg

-------------

Bios Versions:

1.00 - https://cdn.evga.com/bios/Z690/E699_flashtool_100.zip

1.04 - https://cdn.evga.com/bios/Z690/E699_flashtool_104.zip

1.04 - Adds more pre-made Overclocking Profiles (Ambient and XOC)

1.04 - Adds a XOC Calibration feature for LN2 Overclocking

1.04 - Improves Memory Performance

-------------

Results:

(Credit to @zippytekfor the y-cruncher result)

2649182.jpg

Definitely seems to be the best ddr5 board on the market currently.😁

Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, Leeghoofd said:

????

Retail apex boards are just very inconsistent and afaik not many people have been able to buy an aqua oc especially for that price. Just the dark doing 6933 1T after a few minutes of tuning is nuts

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, bscool said:

What about moding your own bios by removing new u code and replacing older ucode? I did this on both z690 strix d4 and Apex, not sure how it would work on other vendors MB.

 

https://www.overclock.net/threads/12900k-patching-older-ucode-to-restore-avx512.1796070/

 

Screenshot of bios 9902 I replaced ucode

 

6600c30 y crunch 9902 u15.png

A friend of mine had tried to do this but no luck, disabling e cores just didn’t enable avx512, and the option isn’t there to enable it in bios

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, seranidy said:

A friend of mine had tried to do this but no luck, disabling e cores just didn’t enable avx512, and the option isn’t there to enable it in bios

check the bios version in this video, it looks like maybe it's ES/Beta? 0.00 hmmm

I tried the shipped 1.0 and the latest 1.04 but neither show the AVX-512 offset with e cores disabled. I tried per core and disabled them all and also legacy with core count = 0. no luck. reached out to some folks but if anyone has suggestions it is much appreciated

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, zippytek said:

check the bios version in this video, it looks like maybe it's ES/Beta? 0.00 hmmm

I tried the shipped 1.0 and the latest 1.04 but neither show the AVX-512 offset with e cores disabled. I tried per core and disabled them all and also legacy with core count = 0. no luck. reached out to some folks but if anyone has suggestions it is much appreciated

Definitely looks like its an ES bios. Going to get a dark myself when my notify hits for some more testing, might also reach out to a few people to see if some modding will allow avx-512 support.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...