Jump to content
HWBOT Community Forums

Haswell 4670K/4770K Batch and Serial Numbers


Massman

Recommended Posts

it seems my best haswell chip (L310B) died yesterday under 32M running... after loop15 random bsod and never woke up... guys, really dont recommended to use your ln2 pot without mounting, last time on pentium it worked on z97x soc force ln2 board, but with a 4c/8t chip it means more heat, im sure it died bcoz of this, i can see a lil black spot on the die, bunnyextraction happens RIP

Link to comment
Share on other sites

it seems my best haswell chip (L310B) died yesterday under 32M running... after loop15 random bsod and never woke up... guys, really dont recommended to use your ln2 pot without mounting, last time on pentium it worked on z97x soc force ln2 board, but with a 4c/8t chip it means more heat, im sure it died bcoz of this, i can see a lil black spot on the die, bunnyextraction happens RIP

 

I guess that you was using a Force LN2?. Sorry for your CPU, how good was that CPU?

Link to comment
Share on other sites

I guess that you was using a Force LN2?. Sorry for your CPU, how good was that CPU?

 

thank you mate, yes it was on SOC Force LN2 board, which has no mounting holes. but i had a pretest session with my pentium g3258 to test it with no mounting, and i considered it safe. lil pentium did 6.2G 32M, but its definately not that hot chip like this 4770K was...

 

how good it was? 6.8G valid, nearly 6.5G 32M :/

 

i was running 32M at 6450 1.82vcore/2.40vccin/1.45vring when ive got bsod at loop 15...

Edited by Achill3uS
  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

it seems my best haswell chip (L310B) died yesterday under 32M running... after loop15 random bsod and never woke up... guys, really dont recommended to use your ln2 pot without mounting, last time on pentium it worked on z97x soc force ln2 board, but with a 4c/8t chip it means more heat, im sure it died bcoz of this, i can see a lil black spot on the die, bunnyextraction happens RIP

 

I'm sorry for your loss bro :/

Link to comment
Share on other sites

thank you mate, yes it was on SOC Force LN2 board, which has no mounting holes. but i had a pretest session with my pentium g3258 to test it with no mounting, and i considered it safe. lil pentium did 6.2G 32M, but its definately not that hot chip like this 4770K was...

 

how good it was? 6.8G valid, nearly 6.5G 32M :/

 

i was running 32M at 6450 1.82vcore/2.40vccin/1.45vring when ive got bsod at loop 15...

 

Big lost for you man, sorry again.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Guest Sinebrychof
Just for integritiy

L311B515 4770k

32mzyaws.jpg 1024mm4yrr.jpg w32mlbx1w.jpg 32mgda3j.jpg 970oozod.jpg 1mtklk6.jpg wprime7yy17.jpg screen007tqxba.jpg screen0163hypv.jpg

 

 

We all would like to see your jaw snapping on a video of the time you tested this cpu for the first time :D. wprime at 1.18v and 6.6+ 06 is unbelievable.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Guest TheMadDutchDude

Just to add to this thread:

 

L316B293 4770K

 

4.9GHz 1.45v no boot

4.8GHz 1.4v boot into Windows

4.7GHz 1.36v GPUPI 1B stable

4.6GHz 1.275v (didn't try lower) GPUPI 1B stable

4.5GHz 1.225v (didn't try lower) GPUPI 1B stable

 

Not sure if it is worth getting this one under LN2 or not...

Edited by TheMadDutchDude
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest TheMadDutchDude

I got another, and this one is freakin' awful!

 

The batch number is L336D059.

 

Very similar voltage scaling to the above.

 

However, here's the kicker.

 

It can in absolutely NO way do above 2000 MHz on the memory. 2133 MHz fails to boot, even at very relaxed timings and various volts, on four different memory kits. Even with anywhere from -0.05v to +0.3v on the IMC.

 

What a dog.

Link to comment
Share on other sites

Guest Bullant
You are at wrong thread, Jayson :D - Devils Canyon has its own batch thread :D - doesn´t look bad anyway

 

Ahhah sorry I didn't even look and know Devils Canyon had a thread I removed it and will post it over in the correct thread later

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Administrators

4670K, L315B488, non delidded

0,976v vid, 5ghz 4threads ~1,3v wprime32m on XP, runs very hot on my bad cooler, will test it later on gene7 with better air cooler

Edit 1,35v 4/4 Spi32m, 1,175v 4,5ghz cache, extremely hot with bad cooler (85 degrees 1,15v 4,5ghz xtu), can do 2667 tight with psc and 2800c9 samsung

Edited by websmile
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Hi. My cpu is deliding. 

My batch is not in the first topic. 

L315b640. 

4.1 stable in occt with 1.230 vcore. 1.8 vccin. Ratio cache 40. Vring 1.180.

4.2 is not stable. 

I get back my cpu this evening. I can post my results after delid if someone want after 4 years with no reply on this post ^^

 

Thx and bye

IMG_20190812_170157.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...