Jump to content
HWBOT Community Forums
TASOS

The official Old School is Best School Season 4 Round 3 thread

Recommended Posts

Posted (edited)

Get ready ...

ROUND 3 - Slot A (1999)

(Argon & Pluto core only)

 

Stage-1

CPU-Z Reference Clock

 

Stage-2

SuperPI 1M

 

Stage-3

3DMark 2001 - GeForce 256

Edited by TASOS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Participants that own hardware (motherboards) that are not listed in hwbot database ... should apply to add them as soon as possible ... and not wait for the last moment.

 

 

 

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heads up !!!

Stage-1

Is about CPU-Z Reference Clock (Frequency) <==

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, TASOS said:

Heads up !!!

Stage-1

Is about CPU-Z Reference Clock (Frequency) <==

Fixed, sorry!  Thx for catching this. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Newest GPUz crashes upon opening.

Newer CPUz's  instant lockup upon opening 99%  of the time

Tested on stock clocks.

For everything other than the reference validation can we use older versions?

Edited by Mr.Scott
  • Like 1
  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't see problems when using older versions. So it is perfectly fine. 

Looks like the software from today is simply not made for older systems. It's very bad to see this.

Could you possibly play with the CPU-Z.ini and look which option cause the crash? 

Is this on AMD or Via chipsets? 

  • Thanks 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, Mr.Scott said:

Newest GPUz crashes upon opening.

Newer CPUz's  instant lockup upon opening 99%  of the time

Tested on stock clocks.

For everything other than the reference validation can we use older versions?

Scott

If you remember , we had that problem with new gen GPU-Z , back in osibs of 2016.

Version up to 0.8.2 works ok

 

About CPU-Z

Must be motherboard specific problem or perhaps VIA ? (i'll try to test a VIA board).

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I do remember. Just wanted to get it out there early to avoid any potential problems later.

Just being more pro-active. ;)

 

On CPUz, yes, VIA board.  I have never had any problems with CPUz on the old platforms until the last round and this one. Both VIA boards.

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/20/2018 at 1:10 AM, Mr.Scott said:

I do remember. Just wanted to get it out there early to avoid any potential problems later.

Just being more pro-active. ;)

 

On CPUz, yes, VIA board.  I have never had any problems with CPUz on the old platforms until the last round and this one. Both VIA boards.

Scott

I tested my K7V (VIA KX133) and everything works fine with cpuz 1.84

 http://hwbot.org/submission/3838748_

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
31 minutes ago, TASOS said:

Scott

I tested my K7V (VIA KX133) and everything works fine with cpuz 1.84

 http://hwbot.org/submission/3838748_

Yeah, I know. 

I figured out my issue.

Bad ram stick.

Was using the same ram is both rounds. Changed it out, no problems.

Funny how working shit just goes bad sitting in a drawer.

Thanks for taking the time to test Tasos. I appreciate it. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just found out that the 1st Stage of round 4 ends tomorrow, this ist a bug right?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
6 hours ago, TAGG said:

I just found out that the 1st Stage of round 4 ends tomorrow, this ist a bug right?

Focus on current Round-3

You have plenty of time for next round.

That date is clearly a mistype

Edited by TASOS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miracles !!!

I see miracles happening , in this round.

People are transforming ... and so does core types also !!!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, GRIFF said:

http://hwbot.org/submission/3854708

Wrong cpu type in this sub. My error of digit. today I take pictures of the die.

Ohh ... what cpu was that ?

3 hours ago, GRIFF said:

Ok. Managed. 

To change the multiplier and the divisors of the cache, not having Goldfinger, I changed the position of the resistances on the cartridge as per this guide: https://www.ocinside.de/workshop_en/athlonresistors/

Great on-line guide , by that German site.

They keep a part of O/C history alive.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, GRIFF said:

20180515_141652.jpg

Show us the whole pcb GRIFF.

This Pluto 800 , will stay in history ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Something is wrong with Osibs.

There are 20 minutes left ... but the results dont take part to the competition ?

 

... and team page shows the end of round , approx. 37min ago.

 

Edited by TASOS

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/15/2018 at 9:10 AM, GRIFF said:

What happen man?

GRIFF

With all due respect , i would like to ask you (regarding your latest submissions) , to provide in this thread , clear photo's of both sides of your cpu pcb.

Along with the sticker on board the pcb and the prints from the black plastic cover of the cpu.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok ok no problem. I have little time these days, but for the weekend I should succeed. I have to look for the plastic cover that I do not remember where it is. However for the next time, before writing that people change, ask, maybe answer is completely different.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×